Իրավական պետության կայացման հիմնախնդիրները Հայաստանի Հանրապետությունում - Խուրշուդյան, Աստղիկ (ՀՀ ԳԱԱ)
Իրավական պետության կայացման հիմնախնդիրները իրավացիորեն կապված են սահմանադրական փոփոխությունների հետ, որոնք հստակորեն ամրագրված են իրավական պետության սոցիալական, տնտեսական եւ օրենսդրական հիմքերում, քանի որ այն սահմանադրական պետություն է, որում գերակայում են իրավունքը եւ սահմանադրական օրինականությունը, ինչպես նաեւ իրավական նորմի սահմանադրականացումը: Իրավական պետությունը օրենքի գերակայության վրա հիմնված ինքնիշխան քաղաքական կազմակերպություն է, որում երաշխավորված է մարդու իրավունքների եւ ազատությունների պաշտպանությունը: Проблемы становления правового государства по праву связаны с конституционными изменениями, которые четко зафиксированы в социальных, экономических и законодательных основах правового государства, поскольку правовое государство является конституционным государством, где приоритетом являются право и конституционная законность. Правовое государство – это также конституционное государство, в котором преобладает конституционализация правовой нормы. Правовое государство – это суверенная политическая организация, основанная на верховенстве закона, в которой гарантируется защита прав и свобод человека. The problems of the establishment of the jural state are rightly related to constitutional changes that are clearly fixed in the social, economic and legislative foundations of the jural state, since the jural state is a constitutional state where the priority is the law and constitutional legality. The legal state is also a constitutional state in which the constitutionalization of the legal norm prevails. A legal state is a sovereign political organization based on the rule of law, in which the protection of human rights and freedoms is guaranteed.
Keywords: Իրավական պետություն