Մանգանի հավելումով Բիսմութ Ֆերիտի կերամիկական նմուշների ստացումը և հատկությունների ուսումնասիրությունը - Մարտիրոսյան, Ն.Վ.; Մարտիրոսյան, Դ. Ս.; Արաղի, Մ. Ա. Խ.; Վանդունց, Տ. Վ.; Հայրապետյան, Ս. Գ.; Ղազարյան, Ռ. Հ.; Երեմյան, Ա. Ս. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Մշակվել է մանգանի հավելումով բիսմութ ֆերիտի ինքնատարածվող բարձրջերմաստիճանային սինթեզման տեխնոլոգիա։ Ռենտգենաֆազային վերլուծությամբ որոշվել են բովախառնուրդի պատրաստման և սինթեզման լավագույն պայմանները։ Մշակվել են կերամիկական նմուշների ստացման և օհմական հպակների պատրաստման տեխնոլոգիական գործընթացները։ Ուսումնասիրվել են դիէլեկտրիկ թափանցելիության և կորուստների անկյան տանգենսի հաճախությունից կախվածությունը ու վոլտ-ամպերային բնութագրերը։ Разработана технология самораспространяющегося высокотемпературного синтеза феррита висмута, легированного марганцем. Методом рентгенофазового анализа определены наилучшие условия для приготовления смеси исходных компонентов и синтеза. Разработаны технологические процессы получения керамических образцов и подготовки омических контактов. Исследованы частотные зависимости диэлектрической проницаемости, тангенса угла потерь и вольт-амперной характеристики. A self-propagating high-temperature synthesis technology of manganese - doped bismuth ferrite has been developed. The best conditions for the preparation of the inital components mixture and synthesis are determined by X-ray phase analysis. The technological processes of obtaining ceramic samples and preparing ohmic contacts have been developed. Frequency dependence of dielectric permeability and loss angle tangent and volt-ampere characteristics are studied.
Keywords: Նյութագիտություն