Школьная реформа в Египте в первой половине XIX века - Х. Г. Казарян (Հայկական ԽՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Մուհամեդ Ալիի բարեփոխումները Եգիպտոսի սոցիալ- տնտեսական կյանքում, պետական նոր ապարատի ստեղծումը, կրթական համակարգի վերակառուցումը, գիտության և մշակույթի զարգացումն ունեին մեկ հիմնական նպատակ՝ ապահովել երկրի ռազմաքաղաքական հզորությունը։ Mohammed Ali's reform in Egypt's social economic life, the creation of a new State machinery, the restructuring of the educational system, the development of science and culture pursued a single aim—to secure the country's military might.
Keywords: History; D History; L Education