Курдский вопрос в Иране во время революционных событий 1979 г. - А. Ш. Мгоян (Հայկական ԽՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Քրդական ազգային պրոբլեմը վաղուց ի վեր էական դեր է խաղում Մերձավոր և Միջին արևելքի այն երկրների քաղաքական կյանքում, որտեղ զանգվածաբար ապրում են քրդերը։ Դա ի հայտ եկավ նաև Իրանի՝ 1979 թ. հեղափոխական իրադարձությունների ժամանակ։ The Kurdish national problem has since long been playing a considerable part in the political life of the Near East and Middle Hast countries,where Kurds live In large numbers. That appeared also during the 1979 Iranian revolutionary events.
Keywords: History; Political Science; Modern History; D History; J Political Science