Содержание и выражение падежа в коммуникации и грамматике (на материале русского и армянского языков) - В. В. Мадоян (Հայկական ԽՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Ձևի և բովանդակության փոխհարաբերությունը լեզվի մեջ լեզվաբանության կենտրոնական հարցերից է։ Այն ունի ոչ միայն տեսական, այլ նաև կիրառական նշանակություն։ Եվ ձևը, և բովանդակությունը խոսքի և քերականության մեջ տարբեր ընկալումներ են, և լեզուներն ունեն հստակ «մեխանիզմ», որը ձևի և բովանդակության միջև հավասարակշիռ հարաբերություն է ստեղծում։
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature