О некоторых итогах и проблемах экономического развития Нагорного Карабаха - Л. А. Валесян; Ю. А. Мурадян (Հայկական ԽՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Ադրբեջանական ԽՍՀ-֊ի կազմում ԼՂԻՄ-ի բնառեսուրսային, ժողովրդագրական և տնտեսական պոտենցիալը օգտագործվել է ոչ բավարար չափով:Նրա սոցիալ-տնտեսական զարգացումը ընթացել է շատ ավելի ցածր տեմպերով, քան ընձեռել է այդ պոտենցիալը, քան Ադրբեջանական ԽՍՀ-֊ի, Նախիջևանի ԻԽՍՀ-ի և Հայկական ԽՍՀ-ի զարգացման միջին տեմպերն են։ Դա արդյունք է Ադրբեջանի հանրապետության իշխանությունների կողմից Լեռնային Ղարաբաղի նկատմամբ լենինյան ազգային քաղաքականության խեղաթյուրման։
Keywords: History; Geography; Anthropology; Recreation; Demography; Population; Vital Events; Economic History and Conditions; Topology; D History; H Social Sciences