Имитация в «танцах» Комитаса - А. О. Багдасарян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Նմանակումը (իմիտացիան) բնորոշ է Կոմիտասի «Պարերին)՝ հայ ժողովրդական պարեղանակների դաշնամուրային մշակումներին։ «Պարերում» այն կիրառվում է հայ գործիքային մոնոդիկ երաժշտության ավանդական ձևերի վերարտադրության նպատակով։ Վերջինս նպաստում է նաև ժողովրդական գործիքների հնչողության վերստեղծմանը։
Keywords: M Music and Books on Music; M Music