О водных ресурсах и некоторых вопросах повышения экономической эффективности их использования в сельском хозяйстве Армянской ССР - К. Г. Туманян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հայկական ՍՍՀ ջրային ռեսուրսների կառուցվածքի և կարողությունների օգտագործման արդյունքների վերլուծությունը ցույց է տալիս, որ ջրովի տարածությունների ավելացմանը զուգընթաց ավելացել է նաև միավոր տարածության հաշվով ստացվող համախառն արտադրանքը։
Keywords: H Social Sciences; Agriculture; Economic Theory; Technology; Hydraulic engineering; Ocean engineering