Положение угнетенных народов Османской империи в освещении турецких авторов - Е. К. Саркисян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Թուրք պատմաբանները հակառակ պատմական ճշմարտության, խեղաթյուրելով հանրահայտ փաստերը, պնդում են, թե Օսմանյան կայսրության ոչ թուրք ժողովուրդներն օգտվում էին բոլոր իրավունքներից և ավելի բարվոք վիճակում էին, քան մահմեդականները։ Այստեղից էլ թուրք հեղինակները ձգտում են «գիտականորեն և պատմականորեն հիմնավորել» թուրք կառավարող շրջանների դարեր շարունակ տարվող բիրտ քաղաքականությունը թուրքական լծի տակ ընկած բալկանյան սլավոնների, հայերի, հույների,քրդերի, արաբների և վրացիների նկատմամբ։
Keywords: History; Political Science; D History; J Political Science