The Main Characteristics of Destructive Motivation - Gyulambaryan, Nona (ՀՀ ԳԱԱ)
One of the leading factors determining the effectiveness of work in a modern organization is the motivation of its employees. In the scientific psychological literature, this phenomenon is understood mainly as constructive forms of motivation and the search for ways to increase it. At the same time, the motivation of employees can sometimes lead to a decrease in the productivity of the organization, i.e. destructive motivation is usually not considered from the point of view of various motivational theories. This article provides an analysis of various forms of destructive motivation of employees. These forms include formalism in labor behavior, inadequate assessment of the work done, and an imbalance of personal and organizational interests. The destructive motivation of personnel has certain negative consequences both for the employees themselves and for the entire organization - it leads to a decrease in the rate of production and the quality of products or services, increased conflict in the behavior of employees, etc. Ժամանակակից կազմակերպությունում աշխատանքի արդյունավետությունը որոշող առաջատար գործոններից մեկը աշխատակիցների մոտիվացիան է: Գիտական հոգեբանական գրականության մեջ այս երեւույթը հասկացվում է հիմնականում մոտիվացիայի կառուցողական ձեւերի բնութագրման եւ այն բարձրացնելու ուղիների որոնման համատեքստում։ Միեւնույն ժամանակ, աշխատակիցների մոտիվացիան, որը հանգեցնում է կազմակերպության արտադրողականության նվազմանը, այսինքն՝ ապակառուցողական, դեստրուկտիվ մոտիվացիան սովորաբար չի դիտարկվում հայտնի մոտիվացիոն տեսությունների կողմից: Այս հոդվածում ներկայացվում է աշխատակիցների դեստրուկտիվ մոտիվացիայի տարբեր ձեւերի վերլուծությունը: Դեստրուկտիվ մոտիվացիայի ձեւերից առանձնացվում են աշխատանքային վարքագծի ֆորմալիզմը, կատարված աշխատանքի ոչ համարժեք գնահատումը եւ աշխատակցի անձնական ու կազմակերպության շահերի անհավասարակշռությունը: Անձնակազմի դեստրուկտիվ մոտիվացիան ունի որոշակի բացասական հետեւանքներ ինչպես աշխատակցի, այնպես էլ ամբողջ կազմակերպության համար. այն հանգեցնում է արտադրության տեմպի, ապրանքների կամ ծառայությունների որակի նվազ- մանը, աշխատակիցների վարքագծում կոնֆլիկտայնության բարձրացմանը եւ այլն: Одним из ведущих факторов, определяющих эффективность работы в современной организации, является мотивация ее сотрудников. В научной психологической литературе этот феномен понимается в основном в качестве конструктивных форм мотивации и поиска путей её повышения. При этом мотивация сотрудников, приводящая к снижению продуктивности организации, т.е. деструктивная мотивация, обычно не рассматривается с точки зрения различных мотивационных теорий. В данной статье приводится анализ различных форм деструктивной мотивации сотрудников. К ним относятся формализм в трудовом поведении, неадекватная оценка проделанной работы, дисбаланс личных и организационных интересов. Деструктивная мотивация персонала имеет определенные негативные последствия как для самого сотрудника, так и для всей организации - приводит к снижению темпов производства, качества продукции или услуг, повышается конфликтность в поведении сотрудников и т.д.
Keywords: Psychology