An Overview of how Peer Mindsets Influence the Well-Being of Young Adults in the Context of Learning - Song, Zheyu; Khachatryan, Narine (ՀՀ ԳԱԱ)
This article provides an overview of the influence of peer mindsets on the well-being of young adults within the context of learning. Mindsets, which refer to individuals’ beliefs about the malleability of abilities, play a vital role in shaping learning experiences and overall well-being. Social contagion and peer influence are explored as mechanisms through which peer mindsets can impact the well-being of young adults. The article examines the effects of growth mindset interventions, which aim to promote the belief that intelligence and abilities can be developed through effort and learning. These interventions often involve teaching individuals’ strategies to overcome challenges, embrace failures as learning opportunities, and seek feedback for improvement. Peer feedback is highlighted as a valuable component of growth mindset interventions, as it allows young adults to receive constructive input from their peers, fostering a collaborative and supportive learning environment. Moreover, the relationship between stress mindset and well-being is explored. The article discusses how peer mindsets can influence the stress mindset of young adults, subsequently affecting their well-being. Understanding the influence of peer mindsets on well-being is crucial for educators, policymakers, and mental health professionals in designing effective interventions and creating supportive social environments for young adults. Այս հոդվածում ներկայացվում է ուսուցման համատեքստում հասակակիցների մտածելակերպի ազդեցության ակնարկ երիտասարդ չափահասների բարեկեցության վրա: Մտածելակերպը, որը վերաբերում է ունակությունների ճկունության մասին անհատների համոզմունքներին, կենսական դեր է խաղում ուսուցման փորձի եւ ընդհանուր բարեկեցության ձեւավորման գործում: Սոցիալական վարակը եւ հասակակիցների ազդեցությունը ուսումնասիրվում են որպես մեխանիզմներ, որոնց միջոցով հասակակիցների մտածելակերպը կարող է ազդել երիտասարդ չափահասների բարեկեցության վրա: Հոդվածում ուսումնասիրվում են աճի մտածելակերպի միջամտությունների ազդեցությունները, որոնք նպատակ ունեն խթանել այն համոզմունքը, որ բանականությունը եւ կարողությունները կարող են զարգանալ ջանքերի եւ սովորելու միջոցով: Այս միջամտությունները հաճախ ներառում են անհատների ռազմավարությունների ուսուցում՝ մարտահրավերները հաղթահարելու, ձախողումները որպես սովորելու հնարավորություններ ընդունելու եւ բարելավման համար հետադարձ կապ փնտրելու համար: Հատկապես հասակակիցների հետադարձ կապը կարեւորվում է՝ որպես աճի մտածելակերպի միջամտությունների արժեքավոր բաղադրիչ, քանի որ այն թույլ է տալիս երիտասարդ չափահասներին կառուցողական տեղեկատվություն ստանալ իրենց հասակակիցներից՝ խթանելով համագործակցային եւ աջակցող ուսումնական միջավայր: Ավելին, ուսումնասիրվում է սթրեսային մտածելակերպի եւ բարեկեցության միջեւ կապը: Հոդվածում քննարկվում է, թե ինչպես կարող է հասակակիցների մտածելակերպը ազդել երիտասարդ չափահասների սթրեսային մտածելակերպի վրա՝ հետագայում ազդելով նրանց բարեկեցության վրա: Բարեկեցության վրա հասակակիցների մտածելակերպի ազդեցության ըմբռնումը շատ կարեւոր է մանկավարժների, քաղաքականություն մշակողների եւ հոգեկան առողջության մասնագետների համար՝ արդյունավետ միջամտություններ մշակելու եւ երիտասարդ չափահասների համար աջակցող սոցիալական միջավայրեր ստեղծելու համար: В настоящей статье представлен обзор влияния мышления сверстников на благополучие молодых людей в контексте обучения. Ментальные установки, которые относятся к убеждениям индивидов об изменчивости способностей, играют важную роль в формировании опыта обучения и общего благополучия. Социальное заражение и влияние сверстников рассматриваются как механизмы, с помощью которых ментальные установки сверстников могут влиять на благополучие молодых людей. В статье рассматривается влияние мероприятий по формированию установки на рост, которые направлены на развитие убежденности в том, что интеллект и способности можно развить с помощью усилий и обучения. Такие мероприятия часто включают в себя обучение людей стратегиям преодоления трудностей, восприятия неудач как возможностей для обучения и поиска обратной связи для совершенствования. Обратная связь от сверстников, в частности, подчеркивается как ценный компонент мероприятий по развитию мышления роста, поскольку она позволяет молодым людям получать конструктивную информацию от своих сверстников, способствуя созданию совместной и благоприятной среды обучения. Кроме того, исследуется связь между мышлением в стрессовых ситуациях и благополучием. В статье рассматривается, как образ мышления в юности может влиять на мышление сверстников в стрессовых ситуациях, что впоследствии сказывается на их благополучии. Понимание влияния мышления сверстников на благополучие имеет решающее значение для педагогов, разработчиков политики и специалистов в области психического здоровья при разработке эффективных мероприятий и создании благоприятной социальной среды для молодых взрослых.
Keywords: Psychology