Ոչ հղի առնետների ինքնաբուխ էլեկտրական ակտիվության առանձնահատկությունները - Մկրտչյան, Ա. Վ. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Ուսումնասիրվել են ոչ հղի առնետների արգանդի փողերի օվարիալ և ցերվիկալ շրջանների, ինչպես նաև արգանդի մարմնի ինքնաբուխ էլեկտրական ակտիվությունների փոխադարձ ազդեցությունները նրանց ռիթմածնության ցուցանիշների վրա: Ցույց է տրված, որ արգանդի օվարիալ շրջանի սպայկային պոտենցիալներն ունեն ավելի մեծ տատանասահման, քան ցերվիկալ շրջանինն ու արգանդի մարմնինը, որոնք բնութագրվում են ոչ այդքան ռիթմիկ և ավելի փոքր ամպլիտուդայով սպայկերով: Исследованы взаимовлияние спонтанной электрической активности овари-альной и цервикальной областей маточных труб, а также тело матки небеременной крысы соответственно на показатели их ритмогенеза. Показано, что наряду со строго ритмичной активностью овариальная օбласть характеризуется бо-лее высокоамплитудными потенциалами действия, чем цервикальная օбласть и тело матки. The interaction between spontaneous electrical activities of the ovarian and cervical horn areas as well as the uterine corpus was investigated in non-pregnant rats. It is shown that, along with strictly rhythmic activity, the ovarian region is characterized by higher amplitude action potentials than the cervical region and the uterine corpus.
Keywords: Ֆիզիոլոգիա