Математическая дедукция в компьютерный век - Г. А. Тоноян (Հայկական ԽՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Վերջին տասնամյակում մաթեմատիկայում օգտագործվող «մեքենայական» մեթոդները, մաթեմատիկական ապացուցումների խստությունը որոշ կասկածների է ենթարկվել։ Արդի պայմաններում նորովի է դրվում մաթեմատիկական գիտության կարգավիճակը (ստատուս) գիտությունների ընդհանուր համակարգում։ During the last decade the „mechanical" methods employed in mathematics have put the exactness of mathematical demonstrations under suspicion. Under modern conditions the status of the mathematical science is set anew in the general system of sciences.
Keywords: Electronic computers; Computer science; Mathematics; Science