К вопросу об интерпретации фортепианных сонат С. С. Прокофьева - Л. Е. Григорян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Ս. Պրոկոֆևի դաշնամուրային ստեղծագործությունների մեջ առանձնահատուկ տեղ են գրավում նրա սոնատները։ Դրանք կազմում են մի յուրօրինակ միասնական ցիկլ և ենթարկվում որոշակի ընդհանուր օրինաչափությունների։ Այդ օրինաչափությունների դրսևորումը յուրաքանչյուր ստեղծագործության մեջ, դրանց առանձնահատկության իմացությունը հույժ կարևոր է այն խնդիրների պարզաբանման համար, որոնք կանգնում են կատարողի առջև։ Այդ սոնատների կատարման ժամանակ էական է նաև երաժշտության իմաստային զարգացման հայտնաբերումը։
Keywords: M Music and Books on Music; M Music