Особенности мировоззренческой позиции Л. Фейербаха и ее место в философско-историческом процессе - Р. А. Авакян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Լ. Ֆոյերբախի փիլիսոփայությունը բեկումնային փուլ հանդիսացավ ՝ ոչ միայն գերմանական, այլև համաշխարհային փիլիսոփայական մտքի պատմության մեջ։ Որպես անցումային փիլիսոփայություն, Ֆոյերբախի փիլիսոփայությունը ներքնապես հակասական է։ Նրան հատուկ են մինչմարքսյան փիլիսոփայությանը բնորոշ որոշ սահմանափակություններ։ Այն որպես մարքսիզմի տեսական աղբյուր ներառում է նոր աշխարհայացքի տարրեր,որոնք, ըստ էության, ունեն հասարակական- պատմական բնույթ։
Keywords: B Philosophy; Psychology; Religion; B Philosophy