Localised Vibrations of Homogeneous String with Finite Number of Periodically Located Scatterers - Ghazaryan, K.; Ghazaryan, R.; Terzyan, S. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
The problem of localisation of stress waves is considered in homogeneous fixed string in tension with interfaces of imperfect elastic contact caused by scatterers periodically oriented along string length. It is shown that in this periodic structure due to scatterers the localisation of stress wave is occur. Рассмотрена задача локализации волн напряжений в однородной растянутой струне с закреплеными концами. В струне имеются точки несовершенного упругого контакта, обусловленного рассеивателями периодически ориентированных по длине. струны . Показано что в этой периодической структуре возникает локализационная волна напряжения вызванная рассеивателями. Դիտարկված է ամրակցված ծայրերով համասեռ ձգված լարի լարման ալիքների տեղայնացման խնդիրը: Լարում առկա են թերի առաձգական կոնտակտի կետեր, պայմանավորված լարի երկարությամբ պարբերաբար կողմնորոշված ցրիչներով: Ցույց է տրված, որ այս պարբերական կառուցվածքում առաջանում է ցրիչներով պայմանավորված լարման տեղայնացված ալիք:
Keywords: Mechanics