О семантике орнаментальной композиции на фрагменте коптской ткани из фонда Государственной картинной галереи Армении - Л. К. Есаян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հայաստանի պետական պատկերասրահի ֆոնդերում պահվող ղփթական կտորի վրա պատկերված զարդանախշի կոմպոզիցիայի իմաստաբանական վերծանումը ապացուցում է դրա ծագումնաբանական կապը հին եգիպտական,հելլենական և հունա-հռոմեական շրջանների արվեստի ու դիցաբանության հետ։ Այս ելակետից զարդանախշի կոմպոզիցիայի վերծանումը հնարավորություն է տալիս լուսաբանելու ղփթական Եգիպտոսի արվեստի ձևավորման որոշ հարցեր։
Keywords: History; Museums; Collectors and collecting; D History; N Fine Arts; NK Decorative arts; Applied arts; Decoration and ornament