Синкретизм и расчлененность в разговорной речи - Г. А. Тер-Габриелян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Խոսակցական լեզուն որպես համակարգ ուսումնասիրող լեզվաբանական ուղղության կողմից չտարբերակվածությունը և մասնատվածությունը համարվում են այդ համակարգի հիմնական հատկություններ։ Սակայն երբ խոսակցական և գրական լեզուները դիտարկվում են փոխադարձ կապի մեջ, պարզ է դառնում, որ չտարբերակվածությունը ոչ միայն խոսակցական, այլև ընդհանրապես լեզվի բնութագրական հատկություններից է։ Դա ընդհանուր է լեզվի բոլոր դրսևորումների համար, մինչդեռ մասնատվելու այս կամ այն միտումը այն է, ինչ տարբերում է միմյանցից խոսակցական և գրական լեզուները։
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature