Ուսուցչի մասնագիտական առողջության խնդիրներն ու պահպանման կարևորությունը - Գյուլազյան, Վ. Գ.; Մաշուրյան, Ժ. Բ.; Հարությունյան, Ա. Է. (Մանկավարժ հրատ․)
Հոդվածում ներկայացված է մասնագիտական առողջության ազդեցությունը աշխատանքի որակի և արդյունավետության բարձրացման վրա: Հատկապես կարևորվել է ուսուցչի մասնագիտական առողջությունը, որը սովորողների ուսուցման և դաստիարակման արդյունավետության ու որակի վրա մեծ դեր ունենալուց բացի, ազդում է նաև սովորողների առողջության վրա: Արդյունքում եկել ենք այն եզրահանգման, որ միայն առողջ ուսուցիչը կարող է ապահովել կրթության բարձր որակ և արդյունավետություն՝ չվնասելով սովորողների առողջությանը: В статье представлено влияние профессионального здоровья на повышение качества и эффективность труда. В частности, говорится о профессиональном здоровье учителя, которое, помимо большого влияния на качество и эффективность обучения и воспитания учащихся, непосредственно влияет и на их здоровье. В резвультате авторы приходят к заключению, что только здоровый учитель способен обеспечить высокое качество и эффективность обучения, не нанося ущерб здоровью учащихся. The paper presents the impact of professional health on the quality and efficiency of the work. In the paper especially teachers’ professional health is stressed which influences not only the efficiency of teaching and upbringing but also students’ health. In the result we have concluded that only the healthy teacher can ensure high quality and efficient education without harming the students’ health.
Keywords: Կրթության որակ