Ծնողական ներշնչանքների և ես-կոնցեպցւայի հետ հոգեկարգավորիչ աշխատանքների մեր փորձը - Առաքելյան, Ս. Հ. (Մանկավարժ հրատ․)
Հոդվածում վերլուծվել և հստակեցվել են Ես-կոնցեպցիայի կառուցվածքային այն բաղադրիչները, որոնք ուղղակիորեն կապված են արտաքին միջավայրի հետ, վերջինիս ներշնչող ազդեցությամբ փոփոխություններ են կրում, ինչպես նաև «կեղծ ներշնչանք», «Ներկա Ես», «Անցյալ Ես», «Ապագա Ես», «հոգեբանական բարիեր /արգելապատնեշ/» հասկացությունները: Հոգեկարգավորիչ աշխատանքների ընդհանուր նկարագրություններով հոդվածում ընդգծվում է Ես-կոնցեպցիայի Անցյալ Ես-ի հատվածում փոփոխությունների դերը հոգեբանական արգելապատնեշի և հոգեբանական տարբեր այլ խնդիրների հաղթահարման գործում: В статье анализируется влияние родительских внушений на развитие Я-концепции, также анализом случаев, представляется метод ложных внушений, как эффективный метод работы с психологическим барьером с детьми дошкольного и младшего школьного возраста. The article analyses the role of parental suggestion in Self-concept formation. The author presents her experience of psycho correctional work with the Past-self as a part of Self-concept with the method of false suggestions.
Keywords: Հոգեբանություն