Քննիչի անձի ու նրա մասնագիտական առանձնահատկությունների որոշ ասպեկտների հոգեբանական բնութագիրը, որպես առանձնահատուկ պայմաններում գործող սուբյեկտի - Մկրտչյան, Ռ. Գ. (Մանկավարժ հրատ․)
Հոդվածում քննարկվել են քննիչի անձնային հոգեբանական բնութագրի մի շարք ասպեկտներ և մասնագիտական գործունեության առանձնահատկություններ, փորձել են անդրադառնալ հոգեկան պատկերների լարվածության աստիճանին՝ պայմանավորված մարդու անհատական առանձնահատկություններով, հոգեկան վիճակով, նպատակներով և հետագա հոգեկան համակարգությամբ և ընդգծել է էմոցիոնալ պայմանները մասնագիտական գործունեության հետ: В статье рассматриваются некоторые аспекты психологической характеристики личности следователя и особенности его профессиональной деятельности, предпринята попытка рассмотрения степени закрепленности психических образов, зависящих от индивидуальных особенностей человека, его психического состояния, целей, установок и последующих психических наслоений, а также акцентируются эмоциогенные условия профессиональной деятельности. Current research discusses some aspects of the psychological characteristics and professional features of investigator’s professional activity. It attempts to review the degree of tightness of mental images from individual to individual, mental state, goals, objectives and future mental accretions and accentuated the emotional conditions of professional activity.
Keywords: Քննչական գործունեություն; Հոգեբանություն