Theory of “Tanazian Press” - Abduazimov, Oqiljon (Զանգակ հրատ.)
Հոդվածում քննարկվում են որոշ գիտնականների կարծիքներ «թանազյան մամուլի » վերաբերյալ: Ընդգծվում է մամուլի ոլորտում «թանազյան մամուլի » կարևորությունը և հասարակական կյանքի վրա դրա ազդեցության մեծացումը: Առանձնացվում է Ջալալիդին Ռումիի կարծիքը, ըստ որի «թանազյան մամուլը » նույնանում է «դեղին մամուլի » հետ, և այն հաճախ անվանվում է «շրջված, խորտակվող նավ»: Այս երևութի վերաբերյալ հասարակության վերաբերմունքը հակասական է: Հոդվածագիրը հակված է այն մտքին, որ ժուռնալիստները` տարածելով հայտնի մարդկանց մասին անձնական տեղեկատվություն, բացահայտելով գաղտնի տեղեկատվություն, չարաշահելով իրենց դիրքը՝ պետք է պատասխանատվություն կրեն: В статье рассматриваются точки зрения некоторых ученых о «таназийской прессе ». Подчеркивается важность «таназийской прессы » в сфере прессы и увеличение ее влияния на общественность. Выделяется мнение Джалалиддина Руми о том, что «таназийская пресса » отождествляется с «желтой прессой » и часто называется «перевернувшимся, затонувшим кораблем ». Мнение общественности по этому явлению неоднозначно. Автор считает, что журналисты, распространяющие частную информацию, секретные сведения, злоупотребляющие своим положением, должны нести ответственность.
Keywords: Scientists’ Concerns; Sociology; Press