Стилистический прием как средство формирования коммуникативной компетенции студентов языкового вуза - Устинова, Елена (Զանգակ հրատ.)
Հոդվածում լուսաբանվում է լեզվաբանական փոխակերպման էությունը, որը հավասարապես կարևորվում է խոսքի արտահայտման բոլոր ասպեկտներում: Քննարկվում է բազմաբնույթ հաղորդակցական իրադրություններում փոխակերպման դերը, ընդգծվում է դրա կարևորությունը ուսուցիչների և թարգմանիչների գործունեության ընթացքում: Առաջարկվում է ոճաբանական փոխակերպման հմտությունների ուսուցման ռազմավարություններ: The article highlights the use of paraphrasing as a universal skill, equally essential for effective speaking, writing, listening and reading. It discusses the role of paraphrasing in various communicative situations, specifying its significance in pre–service education of teachers and translators, and offers a list of strategies aimed at teaching the skill of paraphrasing.
Keywords: Теория языка