Free Interfacial And Edge Vibrations Of Momentless Cylindrical Shell Of Variable Curvature With Free Ends - Ghulghazaryan, G. R.; Ghulghazaryan, L. G. (Մանկավարժ հրատ․)
Free interfacial and edge vibrations of a closed cylindrical shell composed of finite orthotropic momentless cylindrical shells with variable curvature and different elastic properties are studied. It is assumed that the ends of shell are free. Հետազոտվում է կամայական կորության փակ անմոմենտ գլանային թաղանթի սեփական ինտերֆեյս և եզրային տատանումները, որը բաղկացած է երկու վերջավոր, տարբեր առաձգականության հատկություններ ունեցող օրթոտրոպ գլանային թաղանթներից: Ենթադրվում է, որ թաղանթի ծայրերն ազատ են: Исследуются собственные интерфейсные и краевые колебания безмоментной замкнутой цилиндрической оболочки переменной кривизны, составленной из двух конечных ортотропных цилиндрических оболочек с разными упругими свойствами. Предполагается, что торцы оболочки свободны.
Keywords: Mechanics; Physics