Հղիոիթյան զարգացման ընթացքում առնետների ինտեգրատիվ ցուցանիշների փոփոխության հետազոտումը - Մուշեղյան, Գ. Ք.; Հարությունյան, Հ. Ս.; Արաջյան, Գ. Մ.; Սարգսյան, Վ. Ռ.; Դանիելյան, Ի. Ա.; Ջաղինյան, Ա. Վ.; Արեստակեսյան, Հ. Վ.; Ֆահրադյան, Ֆ. Տ. (Մանկավարժ հրատ․)
Ցույց է տրված, որ <<Բիոսկոպ>> սարքի օգնությամբ, սպիտակ առնետների մոտ կարելի է հայտնաբերել հղիությունից առաջ, հղիության ընթացքում և հղիությունից հետո օրգանիզմի ինտեգրատիվ վիճակը բնութագրող ցուցանիշների փոփոխությունները: Показанно, что c помощью аппарата “Биоскоп” можно обнаружить изменение показателей, характеризующих интегративное состояние организма до, во время и после беременности у белых крыс. It is shown that, with use of device Bioscope can be detected by rats changes of the characterizing organism integrative condition indicators before, during and after pregnancy.
Keywords: Կենսաբանություն