Проблема этногенеза и самоназвания армянского народа по клинописным источникам - О. О. Карагезян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հայ ժողովրդի ծագումնաբանության պրոբլեմը ունի գիտական մեծ նշանակություն, որը սակայն առ այսօր լուծված համարել չի կարելի։ Առեղծվածային է նաև հայ ժողովրդի ինքնանվանման ծագումը, որը նույնպես բավարար լուծում չի գտել։
Keywords: Auxiliary Sciences of History; Geography; Anthropology; Recreation; Ethnology; Social and Cultural Anthropology; Inscriptions; Epigraphy