A World "Drowning" in Crime... - Pakhlyan, Anna (ՀՊՏՀ «Տնտեսագետ» հրատ․)
In the tangled maze of global socio-economic relationships, crime is a constant and serious threat, undermining the foundations of societies and hindering social and economic progress. The problem crosses national borders, manifesting itself in different forms and degrees of severity, influenced by various economic, political and social factors. Although it is recognized that poverty and low living standards are favorable conditions for crime, research shows that the leading developed countries of the world are not only not excluded from the list of countries with high crime rates, but also occupy leading positions in some organized crimes. Գլոբալ սոցիալ-տնտեսական փոխհարաբերությունների խճճված թնջուկում հանցագործությունը մշտական և լուրջ վտանգ է ներկայացնում՝ խարխլելով հասարակությունների հիմքերը և խոչընդոտելով սոցիալական և տնտեսական առաջընթացը: Խնդիրը հատում է ազգային սահմանները՝ դրսևորվելով տարբեր ձևերով և ծանրության աստիճաններով, որոնք ազդում են տնտեսական, քաղաքական և սոցիալական զանազան գործոնների վրա: Թեև ընդունված է ասել, որ աղքատությունը և բնակչության ցածր կենսամակարդակը նպաստավոր պայմաններ են հանցավորության համար, ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ աշխարհի զարգացած առաջատար երկրները ոչ միայն դուրս չեն մնում հանցավորության բարձր մակարդակ ունեցող երկրների ցանկից, այլև որոշ կազմակերպված հանցատեսակներում առաջատար դիրք են զբաղեցնում։ В запутанном лабиринте глобальных социально-экономических отношений преступность представляет собой постоянную и серьезную угрозу, подрывающую основы общества и препятствующую социальному и экономическому прогрессу. Проблема пересекает национальные границы, проявляясь в разных формах и степени остроты под влиянием различных экономических, политических и социальных факторов. Хотя и признается, что бедность и низкий уровень жизни населения являются благоприятными условиями для преступности, исследования показывают, что ведущие развитые страны мира не только не исключены из списка стран с высоким уровнем преступности, но и занимают лидирующие позиции в некоторых организованных преступлениях.
Keywords: Security and challenges