Textile Industry Triumph: Balancing Global Success with Local Production Challenges in the Garment Manufacturing Sector - Shahrimanyan, Tereza (ՀՊՏՀ «Տնտեսագետ» հրատ․)
The collaboration with well-known manufacturers contributes to the enhancement of the country’s potential, allowing to export textiles and clothing. This, in turn will local manufacturers access to international markets through partnerships or joint ventures, opening up new opportunities for growth and expansion, which can lead to foreign currency inflows and a positive trade balance. This can have considerable economic and industrial implications, attracting additional investments and promoting a positive perception of the country’s business environment. Reputable manufacturers will promote the adoption of responsible business practices, by supporting ecofriendly and sustainable practices that are imperative in the current era. Attracting renowned clothing manufacturers is a strategic move that goes beyond immediate economic benefits. It contributes to the long-term sustainable development, technological advancement and global competitiveness of the local textile industry. Hosting well-known clothing producers enhances the country’s reputation. Հայտնի արտադրողների հետ համագործակցությունը հաճախ հանգեցնում է արտադրական հզորությունների ավելացմանը՝ հնարավորություն տալով երկրին արտահանել տեքստիլ և հագուստ՝ այդպիսով ապահովելով տեղական արտադրողների մուտքը միջազգային շուկաներ՝ գործընկերությունների կամ համատեղ ձեռնարկությունների միջոցով, բացելով աճի և ընդլայնման նոր ուղիներ, ինչն էլ կարող է նպաստել արտարժութային եկամուտների և դրական առևտրային հաշվեկշռին: Այն կարող է ունենալ զգալի տնտեսական և արդյունաբերական հետևանքներ, ներգրավել հետագա ներդրումներ և նպաստել երկրի գործարար միջավայրի դրական ընկալմանը: Հեղինակավոր արտադրողները, լինելով ժամանակի հրամայական հանդիսացող կայուն և էկոլոգիապես մաքուր գործելակերպի կրող, կնպաստեն պատասխանատու բիզնես պրակտիկայի որդեգրմանը: Հագուստի հայտնի արտադրողների ներգրավումը ռազմավարական քայլ է, որը դուրս է գալիս անմիջական տնտեսական օգուտներից: Այն նպաստում է տեղական տեքստիլ արդյունաբերության երկարաժամկետ կայուն զարգացմանը, տեխնոլոգիական առաջընթացին և գլոբալ մրցունակությանը: Հայտնի հագուստ արտադրողների հյուրընկալումը բարձրացնում է երկրի հեղինակությունը համաշխարհային շուկայում։ Сотрудничество с известными производителями способствует повышению потенциала, позволяющее стране экспортировать текстиль и одежду, тем самым предоставляя местным производителям доступ к международным рынкам через партнерства или совместные предприятия, открывая новые возможности для роста и расширения, что может способствовать валютным поступлениям и положительному торговому балансу. Это может иметь значительные экономические и промышленные последствия, привлекать дополнительные инвестиции и способствовать позитивному восприятию деловой среды страны. Авторитетные производители будут способствовать внедрению ответственной деловой практики, являясь носителями устойчивых и экологически чистых практик, которые являются велением времени. Привлечение известных производителей одежды - это стратегический шаг, выходящий за рамки сиюминутных экономических выгод. Это способствует долгосрочному устойчивому развитию, технологическому прогрессу и глобальной конкурентоспособности местной текстильной промышленности. Принятие у себя известных производителей одежды повышает репутацию страны.
Keywords: Markets and Competition