Психоэмоциональное состояние и динамика психофизиологической адаптации студентов первокурсников столичного мегаполиса - Глебов, Виктор; Аракелов, Геннадий (Զանգակ հրատ.)
Իրականացված հետազոտական աշխատանքի նպատակն է ուսումնասիրել տարբեր մասնագիտության առաջին կուրսեցիների հոգեֆիզիոլոգիական հարմարման մակարդակը: Ուսումնասիրվել է հոգեկան, հոգեհուզական և սրտանոթային համակարգի վիճակը Ժողովուրդների բարեկամության Ռուսական համալսարանի 139 ուսանողների մոտ: Հետազոտության արդյունքները վկայում են, որ տարբեր ֆակուլտետների առաջին կուրսեցիների հոգեհուզական լարվածությունը ի հայտ է գալիս ինչպես հոգեկան, այնպես էլ հոգեֆիզիոլոգիական մակարդակներում: Հոգեֆիզիոլոգիալան մակարդակում փոփոխութություններ են նկատվում կարդիոռիթմի չափանիշներում, որոնք ավելի վառ արտահայտվում է ուսումնական տարվա վերջում: Research work on studying of level of psychophysiological adaptation of students of first– year students of different specialties is carried out. On selection of 139 students the mental, psycho–emotional condition and a condition of cardiovascular system of students of the Russian university of friendship of the people was studied. Results of research testify that psycho – the emotional pressure of students of the first year of different faculties, is shown both on mental, and on psychophysiological levels. At psychophysiological level of change are observed in changes of parameters of a cardiorhythm which are most brightly expressed at the end of the academic year.
Keywords: Психология