Современное состояние проблемы одиночества в преклонном возрасте в Армении - Татарян, Карине (Զանգակ հրատ.)
Միայնակ կյանքի հարմարվողականությունը կարևոր նշանակություն ունի բոլոր տարիքների մարդկանց համար, և այն բոլորի մոտ ընդհանւում է առանձնահատուկ: Հաճախ մարդիկ չեն պատկերացնում, որ մենությունը դարցել է իրենց կըանքի նշանակալից կողմը: Նորքի տարեցների տուն–ինտերնատում հետազոտվել են 45 բնակիչ (35,6% արական սեռի, 64,4% իգական): Մենության զգացողությունն ու պատճառաբանումները կապված էին տարիքային խմբերի հետ: ՈՒշադրության արժանացավ այն փաստը, որ մենության զգացողությունը տղամարդկանց մոտ ավելի խորն է արտահաըտված, քան կանանց մոտ: Նկատելի էր, որ երեխաների և թոռների այցելությունը ծերանոց զգալի մեղմացնում էր այդ զգացմունքի դրսևորումը: The process of adapting to loneliness has great significance for people of all ages and is dealt differently by different people. Often, people do not even realize that it has become a regular part of their lives. At a home for the elderly we interviewed 45 people /16 males (35.6%) and 29 (64.4%) females/. The level and reasons of loneliness as perceived by the elderly depended on the age group. During the study, it was noted that widowed men felt more lonely than widowed women, and among the single residents, men once again suffered more from loneliness than women. The presence of children or grandchildren who visit them leads to a decreased sense of loneliness.
Keywords: Психология