Воздействие сказкотерапии и фитодизайна на психо–эмоциональное состояние пациентов - Казарян, Гаяне; Варданян, Кристина (Զանգակ հրատ.)
Մեր հետազոտության նպատակն է ուսումնասիրել հեքիաթաթերապիայի և սենյակային բույսերի հետ շփման ազդեցությունը հիվանդանոցային պայմաններում բուժվող երեխաների հոգե– հուզական վիճակի վրա: Оգտագործելով հեքիաթաթերապիայի մեթոդը և տալով երեխային հնարավորություն ընտրել և խնամել սեփական «կանաչ ընկերոջը », մենք փորձում ենք թեթևացնել երեխայի հիվանդանոցային պայմաններին հարմարման գործընթացը, ինչով նպաստում ենք նպաստում ենք պացիենտների ֆունկցիոնալ վիճակի կարգավորմանը և բարելավում նրանց ընդհանուր վիճակը: The establishment of psycho–emotional comfort for patients is one of the most important tasks for the medical institutions. The aim of our investigation was to study the influence of medical phytodesign on the psycho–emotional state of diabetic children. To study the psycho–emotional state of the children we have implemented the “Wonderland of feelings” method by fairytale therapy. The primary results, obtained in the process of the investigation, have shown that medical phytodesign promotes “preventive healing” inhibition and improves the psycho–emotional state of the patients.
Keywords: Психология