Արմեն Օհանյանի «Սալոմե» դաշնամուրային մանրանվագը - Ադամյան, Աննա
Հոդվածում հեղինակն անդրադառնում է հայազգի պարուհի, գրող, գրականագետ և հասարակական գործիչ Արմեն Օհանյանի (Սոֆյա Փիրբուդաղյան, 1887-1976) գործունեությանն և անտիպ «Սալոմե» դաշնամուրային մանրանվագին: Երաժշտական տեսանկյունից վերլուծելով մանրանվագը, հեղինակը բացահայտում է պիեսի գեղարվեստական արժանիքներն ու առաջարկում այն ընդգրկել հայազգի կոմպոզիտորների ստեղծագործական ժառանգության համայնապատկերում: Статья посвящена деятельности танцовщицы армянского происхождения, писательнице, литературоведу и общественному деятелю Армен Оганян (София Пирбудагян, 1887-1976) и неопубликованной фортепианной миниатюре «Саломея». Подвергая миниатюру подробному музыкальному анализу, в результате автор раскрывает художественные достоинства пьесы и предлагает включить «Саломею» в музыкальное наследие армянских композиторов. The article focuses on activity of dancer of Armenian descent, writer and literary critic Armen Ohanyan (Sofia Pirbudaghyan, 1887-1976) and the unpublished piano composition “Salome” ascribed to her. Analyzing the musical piece, the author reveals the artistic merits of the piece and suggests to include it to the musical heritage of Armenian composers.
Keywords: Մշակույթ