Գյուղաշխարհը Հրանտ Մաթևոսյանի ստեղծագործություններում - Զարգարյան, Գյուլնարա
Մաթևոսյանը նորովի ներկայացրեց գյուղաշխարհի մարդու ներաշխարհը, նրա փիլիսոփայական վերլուծություններն ու աշխարհը հասկանալու, գնահատելու, այդտեղ շտկումներ անելու կարողությունները: Հրանտ Մաթևոսյանը հանդես եկավ և՛ նոր ասելիքով, և՛ նոր ոճով: Նրա արձակում հայ գյուղը երևաց ժողովրդի ճակատագրում իմաստային նոր դերով: Матевосян по-новому представил внутренний мир сельского труженика, его философские выводы и умение понять, оценить и внести свои поправки в окружающий мир. Грант Матевосян выступил с новым словом, с новым стилем. H. Matevosyan was an Armenian writer, script writer, an outstanding representative of contemporary Armenian fiction. He described peasant’s life, inner world, philosophy and outlook anew.
Keywords: Գրականագիտություն