Ռուբեն Սևակի փիլիսոփայությունը 20-րդ դարասկզբի փիլիսոփայության համապատկերում - Ստեփանյան, Աննա
Ռուբեն Սևակի խոհափիլիսոփայությունը արձագանքն էր իր ժամանակի ու մտածողության: Թեև Սևակի ստեղծագործության մեջ զգալի է Նիցշեի, Շոպենհաուերի, բուդդայական ուսմունքի ազդեցությունը, այնուամենայնիվ, գրողի փիլիսոփայության մեջ կարևորվում է կենսասիրությունը, մարդասիրությունը: Իր փիլիսոփայությամբ Սևակը մարդկության փրկության համար լուծումներ է առաջարկում` աշխատասիրություն, մաքրություն, չափավորություն: Философия Рубена Севака была отражением мысли его времени. Хотя в произведениях Севака велико воздействие Ницше, Шопенгауера и буддисткого учения, поэт также выделяет жизнелюбие и гумманизм. Своей философией Севак предлагает трудолюбие, чистоту и скромность, как решение для спасения человечества. The philosophy of Ruben Sevak was the reverbation of time and thought.Although Sevak’s work was affected by Nitzsche, Schopenhauer and Buddhism, he also stressed the love towards life ans humanism. With his philosophy, Sevak proposes iligence, purity and modesty as a cure for humanity.
Keywords: Գրականագիտություն