Հայն ու հայկականն ամերիկյան միջավայրում. Հակոբ Կարապենցի առաջին՝ «Անծանոթ հոգիներ» ժողովածուի հետքերով - Սիմոնյան, Նանար
Սույն հոդվածում վերլուծվում և արժևորվում է սփյուռքահայ ականավոր գրող Հակոբ Կարապենցի «Անծանոթ հոգիներ» պատմվածաշարը: Վերլուծության մեջ բազմակողմանի բացահայտվում են տարագրության մեջ ապրող սփյուռքահայերի՝ օտար ափերում կրած դժվարություններն ու հայրենիքի հանդեպ ունեցած անմար կարոտը, նրանց հոգեբանությունն ու երկվությունը, թշվառությունն ու ողբերգական կյանքը: В данной статье анализируется и оценивается серия рассказов “Незнакомые души” знаменитого писателя армянской диаспоры Акопа Карапенца. В анализе всесторонне раскрываются трудности и тоска по родине, психология и двуличность, печаль и трагическая жизнь депортированных армян. This article analyses and values the novel “Strange Souls” by Hakob Karapents, the famous Armenian writer. The analysis reveals the Armenians who live in diaspora, their hard life and longing for homeland, their inner world, their poverty and tragical fate.
Keywords: Գրականագիտություն