Երգիծանքի լեզվաոճական միջոցները Հակոբ Պարոնյանի «Շողոքորթը» կատակերգության մեջ - Սարգսյան, Հռիփսիմե
Հոդվածը նվիրված է Հակոբ Պարոնյանի «Շողոքորթը» կատակերգությանը, որը մինչ այժմ հատուկ ուսումնասիրության չէր արժանացել։ Թեմայի արդիականությունից ելնելով փորձ է կատարվել ուսումնասիրել երգիծանքի լեզվաոճական միջոցները՝ համեմատության եզրեր գտնելով Երվանդ Օտյանի հավելումների հետ։ Մասնավորապես անդրադարձ է կատարվել բառապաշարին, ձևաբանական և ոճական մի շարք իրողություններին՝ երգիծանքի տարբեր դրսևորումներով։ Статья посвящена комедии Акопа Пароняна “Льстец”, которая до нынешнего времени не удостоена специального исследования. Исходя из злободневности темы, предпринята попытка исследования стилистических языковых средств сатиры, находя грани сравнения с добавлениями Ерванда Отяна. В частности, проанализированы лексика, ряд морфологических и стилистических особенностей, имеющих разные проявления в сатире. The article is dedicated to Hakob Paronyan's "The Flatterer" comedy, which wasn't properly examined till recent days. Taken into consideration the modernity of the subject an attempt was made to examine the linguistic-stylistic means of the satire by comparing it to Yervand Otyan's additions. Mainly a reference was made to the vocabulary/lexicon, a number of morphological and stylistic peculiarities which had different manifestations in satire.
Keywords: Գրականագիտություն