Context and Culture–Resonant Approaches Work as Culture - Arulmani, Gideon (Զանգակ հրատ.)
Հեղինակը ներկայացնում է մարդաբանների /անտրոպոլոգ/ բնորոշումը մշակույթ հասկացողության վերաբերյալ, թե ինչպես այն ներկայանում է որպես մարդկային գործոն, որը չի կարելի վերագրել ոչ գենետիկային և ոչ էլ կենսաբանական ժառանգականությանը: Հեղինակը խոսում է նաև մշակութային տարբեր դրսևորումների, հատկանիշների և սկզբունքների մասին, որոնց կոնտեքստում իրականանում է աշխատանքային գործունեությունը: Հոդվածում կարևորվում է աշխատանքի և կարիերայի սերտ կապը մարդու զարգացման գործում` գրեթե բոլոր մշակույթներում: Այստեղ խոսվում է նաև այն մասին, թե ինչպես աշխատանքը նաև մշակույթ է: Автором представлено антропологическое определение понятия культуры как человеческий фактор, который нельзя отнести ни к генетической, ни к биологической наследственности. Автор также обращается к различным культурным проявлениям, особенностям и принципам, в контексте которых осуществляется трудовая деятельность. В статье подчеркивается тесная связь работы и карьеры с развитием человека почти во всех культурах. Также говорится о работе как о новой культуре.
Keywords: Scientists’ Concerns; Culture; Psychology