О некоторых аспектах освещения проблемы геноцида армян на Западе - Арман Киракосян; Рубен Сафрастян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Վերջին տարիներին Արևմուտքում նկատվում են հայկական ցեղասպանության խնդրի նկատմամբ նոր միտումներ և մոտեցումներ։ Դրանցից մեկը Համաշխարհային առաջադեմ հասարակայնության հետաքրքրության մեծացումն է, որի արտահայտությունն է այդ հարցի քննարկման փաստը զանազան համաժողովներում ու միջազգային կազմակերպություններում։
Keywords: History; Armenian Genocide (1915); D History