Актуальные вопросы социально-психологического исследования адаптации личности в чрезвычайных ситуациях - Ерицян, Аревик (Զանգակ հրատ.)
Հոդվածում ներկայացված են անձի ադապտացման սոցիալ- հոգեբանական ուսումնասիրության արդի հիմնահարցերը: Անձի ադապտացման հիմնախնդիրը դիտարկվում է արտակարգ իրավիճակներում անձի հարմարման, ինքնառեալիզացման ու կայացման տեսանկյունից: Անձի ադապտացումը ներկայացվում է որպես միջառարկայական գլոբալ խնդիրներից մեկը, որը ընդգրկվում է մի քանի հարակից գիտակարգերի շրջանակներում: Ադապտացման ուսումնասիրումը լուսաբանվում է հիմնական գործառույթների և մեխանիզմների սահմանման միջոցով, որոնք ուղեկցում են անձի՝ արտաքին միջավայրին հարմարման գործընթացին: This article presents the actual problems of socio-psychological research of person adaptation in emergency. The person adaptation is considered in terms of fit, self-realization and the personality. Person adaptation is presented as one of the global interdisciplinary problems deal with some related sciences. Researching of adaptation takes up questions of general functions and ways accompanying the process of person’s conformation to social environment.
Keywords: Психология