Потребительское поведение как институциональный механизм социализаци - Бойко, Станислав; Шилова, Ксения (Զանգակ հրատ.)
Հոդվածում ներկայացված է սոցիալականացման գործընթացի էությունը, նրա ինստիտուտները, մեխանիզմները, որոնք բնորոշվում են փոխանցելիությամբ և այս կամ այն հասարակության սոցիալ֊տնտեսական կառուցվածքին բնորոշ պատմամշակութային բնույթով: Հիմնավորվում է այն գաղափարը, որ յուրաքանչյուր հասարակություն բնորոշվում է իր առանձնահատկություններով և օրինաչափություններով, ինչն էլ ենթադրում է, որ անձի ււոցիալականացման գործընթացին անհրաժեշտ է ցուցաբերել տարբերակված մոտեցում: Առաջ է քաշվում կանխադրույթ այն մասին, որ սոցիալականացման գործընթացը յուրաքանչյուր հասարակությունում դրսևորվում է իր ուրույն յուրատիպություններով ու առանձնահատկություններով: The content of socialization, its institutions, specific institutional mechanisms of socialization are of cultural-historical (genetic) nature, and they vary considerably from one society to another and are determined by the socio-economic structure of these societies. Every society, with its own characteristics, requires a differentiated approach to the processes of socialization. Consequently, socialization processes in every society must have the appropriate specificity of the institutional design of the socialization process.
Keywords: Психология