Историко-географические уточнения - Армен Карагезян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Ադրբ. ՍՍՀ ԳԱ ակադ. Զ. Բունիյաթովը իր մի հոդվածում դարձյալ փորձում է ապացուցել, թե աղվանից իշխան Սահլ իբն-Սումբաթին պատկանող շրջանը, ըստ Աբու Խանիֆա ադ-Դինավարիի, հանդիսացել է Շաքին՝ համանուն բերդով, որը գտնվելիս է եղել Զանգեզուրի ներկայիս Շաքի գյուղի տեղում։ Նա միաժամանակ գտնում է, որ Սահլի և նրա ժամանակակցի՝ («Սյունյաց-աղվանից» իշխան Վասակի հետ կապված իրադարձությունները տեղի են ունեցել Ջանգեզուրի Շաքիում։
Keywords: History; Geography; Anthropology; Recreation; Geography; D History