Cossack Diaspora As Sociohistoric Phenomenon: Formation, Migration And Activities - Ratushnyak, Oleg (Զանգակ հրատ.)
Հոդվածում վերլուծվում է կազակական սփյուռքի կազմավորումը և զարգացումը: Մատնանշվում են արտագաղթի պատճառները և արտասահմանում կազակների բնակեցման աշխարհագրությունը: Ուսումնասիրվում են կազակական սփյուռքի կյանքի հիմնական փուլերը: Արտացոլված են կազակական սփյուռքի ձևավորման և զարգացման վրա ազդող հիմնական իրադարփությունները: эмиграции и география расселения казаков за границей. Исследованы основные этапы жизни казачьего зарубежья, отражены основные события, повлиявшие на процесс формирования и развития казачьей диаспоры.
Keywords: Emigration; Diaspora