Информационно-коммуникационные технологии в преподавании лингвистических дисциплин - Баятян, Эвелина (Զանգակ հրատ.)
Հոդվածում դիտարկվում են ռուսաց լեզվի Ազգային կորպուսի հետ աշխատանքի առանձնահատկությունները և նշվում է ազգային լսարանում լեզվաբանական առարկաների դասավանդման յուրօրինակությունը, առանձնացվում են բուհում կիրառական պարապմունքների ընթացքում տեքստային ինֆորմացիայի մշակման ինֆորմացիոն տեխնոլոգիաների բարդությունը, ընդգծվում է լեզվաբանական տեքստի հետ աշխատանքի ընթացքում ինդուկտիվ և դեդուկտիվ մեթոդների կցման կարևորությունը: The paper considers the characteristics of work with the National corpus of Russian language. Uniqueness of teaching of linguistic disciplines in the national auditorium is noted. Difficulties of information technologies for processing textual information on practical sessions in universities are revealed. Importance of the connection between inductive and deductive methods of working with text is emphasized.
Keywords: Методика обучения и преподавания