Предупреждение ситуаций насилия в школе как необходимое направление профилактического образования - Райфшнайдер, Татьяна (Զանգակ հրատ.)
Հոդվածում արծարծված է վերլուծությունը Ռուսաստանի կրթական կազմակերպություններում բռնության տարածվածությունը, նրա տեսակները, ազդեցությունը դասարանի և դպրոցի մթնոլորտի վրա: Բերված են կանոնակարգերի ակնարկներ, որոնք ուղորդում են կրթական միջավայրի պայմաններում երեխաների նկատմամբ բռնության իրավիճակների կանխարգելման: Հիմնավորվում է միասնական կանխարգելիչ տարածության ստեղծման անհրաժեշտությունը, որը կարող է ապահովվել կանխարգելիչ կրթության իրականացմամբ In the article the author presents the analysis of the violence incidence in educational institutions in Russia, its types, and its influence on the atmosphere in a class and in school. The article contains an overview of the legal acts that regulate the prevention of violence against children in an educational environment. The author also proves the necessity of creating a unified prevention space, which can be implemented through preventive education.
Keywords: Менеджмент в образовании