Կոմիտասի մշակութաբանական հետազոտությունները - Պետրոսյան, Դ. Գ. (Մանկավարժ հրատ․)
Ներկայացված են Կոմիտասի ազգայինը բացահայտող ոչ թե երաժշտագիտական վերլուծությունները, այլ մշակութաբանական հետազոտությունները: Հոդվածում մեկնաբանված են հատվածներ Կոմիտասի ուսումնասիրություններից, հոդվածներից և ելույթներից: Մեջբերված են ազգային երգին վերաբերող, արժեքավոր մի շարք ձևակերպումներ: Հոդվածը միտված է մշակութային ինքնության գիտակցումը կարևորելուն, ազգային երաժշտության օտարումը կանխարգելելուն և դատապարտելուն։ Работа посвящена не столько раскрытому Комитасом анализу национальной музыки, сколько ее культурологическим исследованиям. В статье представлены интерпретации отрывков из отзывов, статей и выступлений Комитаса, а также цитаты ценных определений народной песни. В работе подчеркивается важность осознания культурной идентичности, предотвращение и осуждение отчуждения национальной музыки. Our goal is aimed at presenting not only the analysis of national music disclosed by Komitas, but rather than its culturological studies. The article presents interpretation of excerpts from Komitas reviews, articles and speeches. Valuable formulations of the national song are quoted. The article focuses on emphasizing the acknowledgement of cultural identity, preventing and condemning the estrangement of the national music.
Keywords: Կոմիտաս; Մշակութաբանական հետազոտություններ