Մասնագիտական բնագավառում տեխնիկական տեքստերի հետ աշխատելու սկզբունքները թարգմանության տեսանկյունից - Սահակյան, Ա. Վ.; Քամալյան, Է. Հ. (Մանկավարժ հրատ․)
Հոդվածը վերաբերում է որոշակի բնագավառում թարգմանության ժամանակ տեխնիկական տեքստերի հետ ճիշտ աշխատելու համար հիմքային քայլերի բացահայտմանը, որոնք կնպաստեն թարգմանության արդյունքում ստեղծվող տեքստի իմաստաբանական, կառուցվածքային և գործաբանական համարժեքությանը՝ թիրախ լեզվի մշակույթում։ Данная статья посвящена выявлению основных шагов для правильной работы с техническими текстами в конкретной области, во время перевода, которая обеспечит семантическую, структурную и функциональную эквивалентность текста в културе перевода. This article is devoted to some basic steps for proper work with technical texts in specialized fields when conducting translation, which will contribute to the textual equivalence (semantical, structural and functional) of the translated text in the target culture.
Keywords: Փաստաթղթեր; Թարգմանչական մեթոդաբանություն