Ինտեգրացիան որպես ինտելեկտուալ դաստիարակություն տարրական դպրոցում մաթեմատիկայի դասին - Հայրապետյան, Գ. Ս.; Մարգարյան, Ս. Մ. (Մանկավարժ հրատ․)
Հոդվածում քննարկվում է տարրական դպրոցում մաթեմատիկայի դասի շրջանակում ինտեգրված ուսուցման անհրաժեշտությունը` կապված աշակերտների ինտելեկտուալ դաստիարակության հետ: Մասնավորապես, ներկայացվում է ուսուցման գործընթացում ինտեգրացիայի նշանակությունը` օգտագործելով ինտեգրված ուսուցում հասկացությունը` ընդգծելով դրա հիմնական դրույթները և բացահայտելով մաթեմատիկայի դասերին ինտեգրված ուսուցման խնդիրները, հաշվի առնելով տարիքային առանձնահատկությունները: Ներկայացվում է տարրական դպրոցում մաթեմատիկայի ինտեգրված դասի էությունը, առանձնահատկությունները և առավելությունները: Որպես արդյունք մշակվել է «Ամրապնդել 6-ի բազմապատկում, բաժանում» թեմայով ինտեգրված ինովացիոն տեխնոլոգիաներով դաս: В статье представлена необходимость интегрированного обучения в начальной школе в рамках урока математики, связанная с интеллектуальным воспитанием учеников. В частности, представляется значимость интеграции в процессе обучения, используя понятие интегрированного обучения, подчеркнуты его основные принципы и раскрыты задачи интегрированного обучения на уроках математики, при этом учитывая возрастные особенности. Дана сущность интегрированного урока, его особенности и преимущества. Как результат разработан и представлен интегрированный инновационными технологиями урок-презентация. The article is on the necessity of integrated education within the framework of mathematics lesson in primary school, related to the intellectual education of the pupils. Particularly, there is demonstrated the importance of the integration in the learning process, using the idea of integrated education, highlighting its main principals and disclosing the issues of integrated education during mathematics lessons, taking into consideration age features. Тhe article discusses the nature of integrated lesson, as well as its features and advantages. As a result there was developed and presented lesson-presentation based on integrated innovative technologies.
Keywords: Ինտեգրացիա; Դաստիարակություն