Արsակարգ իրավիճակներում աշխատող լրագրողի հոգեբանական պատրաստվածության աստիճանի փորձարարական հետազոտությունը - Մարկոսյան, Դ. Հ. (Մանկավարժ հրատ․)
Հեղինակը փորձարարական հետազոտություն է անցկացրել ՀՀ տարբեր սահմանամերձ տարածաշրջաններում և Լեռնային Ղարաբաղի տարածքում, արտակարգ իրավիճակներում աշխատող լրագրողների հետ, ովքեր գործունեություն են ծավալել կամ մասնակից են եղել կոնկրետ իրավիճակների: Հետազոտությունն անցկացվել է երկու փուլով: Հետազոտության մեջ ներգրավվել է արտակարգ իրավիճակներում աշխատող 127 լրագրող և ՀՀ և ԼՂՀ սահմանամերձ շրջանների 104 բնակիչ: Проведено двухэтапное экспериментальное исследование среди журналистов, работавших в чрезвычайных ситуациях и ставших участниками конкретных событий в различных приграничных регионах РА и на территории Нагорного Карабаха. Исследованием были охвачены 127 действующих журналистов и 104 жителя приграничных районов РА и НКР. The author conducted an experimental study with journalists working in emergency situations in various borderline regions in the republic of Armenia and in Nagorno Karabakh; these journalists acted or participated in certain situations.The study was held in two phases. 127 journalists and 104 habitants of the RA and NK bordering regions were involved in the study.
Keywords: Արտակարգ իրավիճակ; Հոգեբանություն