Կրտսեր դպրոցակաների արժեքային կողմնորոշումների ձևավորվածության առկա վիճակի ախտորոշումը - Տոնոյան, Ա. Լ. (Մանկավարժ հրատ․)
Աշխատանքում ներկայացված են կրտսեր դպրոցականների արժեքային կողմնորոշումների ձևավորվածության մակարդակները՝ փորձարարական աշխատանքների արդյունքերի վերլուծության հիման վրա: В статье рассматриваются результаты диагностики данной ситуации формирования ценностных ориентаций младших школьников в контексте ценностно-ориентированных воздействий академических материалов. В статье представлено эффективное воздействие раскрытых ценностно-ориентированных текстов, заданий и упражнений на сферу ценностей младших школьников. The given article surveys the current situation diagnosis‘ results of the junior students‘ value orientation formation in the context of value orienting effect of the academic material. The productive effect of the revealed value orienting texts, tasks and exercises on the junior students‘ value field is presented in the result of the experiment.
Keywords: Մանկավարժություն; Հոգեբանություն