Սեռական բռնության ենթարկված տուժողների հոգեվիճակի ախտորոշման առանձնահատկությունները դատահոգեբանական փորձաքննությունների ընթացքում - Վարդանյան, Ա. Ռ. (Մանկավարժ հրատ․)
Սույն հոդվածում ներկայացվում են դատահոգեբանական փորձաքննությունների ընթացքում սեռական բռնության ենթարկված տուժողների հոգեվիճակի ռետրոսպեկտիվ ուսումնասիրման առանձնահատկությունները, ինչպես նաև փորձագիտական հետազոտություններում նոր մեթոդիկաների կիրառման անհրաժեշտությունը, որոնք կապահովեն փորձագիտական եզրակացությունների առավելագույն հուսալիությունը և հավաստիությունը և հնարավորություն կընձեռեն հնարավորինս ճշգրտորեն ուսումնասիրել փորձաքննվողի՝ հետազոտվող իրավիճակում ունեցած հոգեվիճակի դինամիկան: В данной статье рассматриваются особенности ретроспективной диагностики психических состояний потерпевших по фактам сексуального насилия при проведении судебно-психологических экспертиз, рассматривается необходимость применения новых методик при экспертных исследованиях, которые максимально повышают надежность и достоверность экспертых выводов и дают возможность наиболее досконально изучить динамику психических состояний подэкспертного в исследуемой ситуации. In this article we discuss the features of retrospective diagnosis of mental states of the victims on the facts of sexual violence during forensic psychological expertise, as well as the need for application of new techniques in the expert study to maximize the reliability and accuracy of the expert's conclusions and allow more thoroughly examine the dynamics of the mental states of the subject examined in the expertize situation.
Keywords: Սեռական բռնություն; Հոգեբանություն